Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Нови турски сериали – част 2

Името ми е Фара

Името ми е Фара

Централните персонажи в рейтинговата сага са поверени на прочутите турски актьори Демет Йоздемир и Енгин Акюрек. Демет получава главната роля, след като прочутата й колежка Аслъ Енвер отказва да участва заради своята бременност.

Амбициозната продукция е римейк на американския криминален и драматичен сериал „Чистачката“, който е базиран на едноименната аржентинска поредица от 2017 г. Йоздемир се превъплъщава в образа на мароканка на име Фара, която пристига в Турция заедно със сина си Керим и започва работа за семейството на мафиотския лидер Тахир, чиято роля е поверена на Акюрек.

Семейство

Семейство

Любимецът на българската публика Къванч Татлъту се превъплъщава в образа на Аслан – собственик на нощен клуб и глава на влиятелна фамилия. Аслан е проницателна личност, мрачен и обгърнат в мистерия мъж, а екранната му партньорка Серенай Саръкая (Дуру – „Божествено“, Мира – „Кварталът на богатите“) изпълнява ролята на Девин – амбициозна и решителна психоложка. Девин лекува Аслан и скоро става част от вътрешния му кръг. Двамата се запознават по време на самолетен полет от Измир до Истанбул и въпреки коренно различните си възгледи за живота се впускат в бурен романс с непредвидими последствия.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Първият епизод на сериала вече достигна близо 10 млн. гледания в YouTube. На фона на огромния интерес към продукцията, надхвърлящ пределите на Турция, създателите й остават категорични, че тя ще продължи само 30 епизода и няма да има втори сезон. Това е и едно от условията, които Татлъту поставя, за да се включи в нея.

В договора на Къванч е заложена и друга клауза, според която съпругата му Башак Дизер е ангажирана за дизайнер на сериала. Според публикации в турската преса Башак ревнува съпруга си от атрактивната Серенай, която е предизвикала криза в техния брак. В таблоидните издания се твърди, че Дизер е забранила на Татлъту да участва в сцени, в които целува екранната си партньорка. В последното си интервю очарователният синеок артист опровергава спекулациите.

Присъда

Амбициозната поредица се отличи като абсолютен фаворит на критиците в южната ни съседка. Каан Урганджъолу (Емир – „Черна любов“) и Пънар Дениз, които изпълняват главните роли, получиха призове в категориите „Най-добър актьор“ и „Най-добра актриса“ на тазгодишния престижен конкурс „Златна пеперуда“.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Поредицата беше избрана и за най-добър сериал, а сценаристката Сема Ергенекон и режисьорът Али Билгин също взеха награди за работата си в продукцията.

Сюжетът разказва за адвокатката  Джейлин и прокурора Ългаз, които се борят за справедливост, но с различни методи. Съдбата пресича пътищата им и ги свързва в  повратен момент, който никога не са очаквали да срещнат, поставя на изпитание истините, които са смятали за незаменими дотогава и те се оказват в море от тайни, в което не знаят как да плуват.

Втори шанс

Втори шанс

Излъчването на младежката поредица  Нека животът дойде както си знае“, или „Втори шанс“, започва през юли м.г. Първите епизоди на сагата не постигат очаквания рейтинг, дори се обмисля заснемането на финал, но неочаквано зрителският интерес се увеличава и до момента в Турция са показани 29 епизода.

В центъра на сюжета е мафиотът Сади Пайашлъ, който решава коренно да промени своя живот. Назначен е за учител по география в гимназия, а пътят му се пресича с този на петима младежи.

Главните роли в сагата са поверени на Ертан Сабан, Йозге Йозберк, Деврим Йозкан и Нилсу Берфин Акташ.

В беда съм

Керемджем в сериала
Керемджем в сериала

45-годишният музикант и актьор Керемджем впечатли българските зрители в образа на Атеш в семейната поредица „Моят живот“ (2014). През последните години чаровният брюнет продължава да развива своята кариера в двете направления, а съвсем скоро в Турция започва излъчването на новия му сериал – „В беда съм“.

Сюжетът на поредицата съчетава няколко жанра – мистерия, драма и романтика. Азъм, екранният герой на Керемджем, е бивш полицай, уволнен заради проблеми с овладяването на гнева. Той сформира свой екип и заедно с приятелите си Пеле (Умут Оуз) и Юксел (Сиан Чалъшканолу) разследват неразрешени случаи.

Най-големият страх на Пеле е, че Азъм ще го отстрани от екипа. Юксел възприема своя ръководител като по-голям брат, въпреки че е по-възрастен от него.

В сериала участват още Зейнеп Кумрал (Недрет – „Ямата“, Мюжгян – „Домът, в който си роден, е твоята съдба“ и Каан Ташанер (Ердоан – „Пепел от рози“, Шереф – „Север-Юг“).

Стогодишно чудо

100 годишно чудо

Двама от най-популярните турски актьори Биркан Сокулу и Ебру Шахин са ангажирани с главните роли в новата амбициозна поредица „Стогодишно чудо“. Необичайният сюжет на проекта проследява историята на Али Тахир (Биркан Сокулу) – войник, ранен смъртоносно при сражения по време на гръцко-турската война 1919–1922 г. Преди да бъде погребан обаче, с Али Тахир се случва чудо, което го връща към живота. Цената за това е висока – мъжът никога не остарява и прекарва следващите 100 години на възрастта, на която е бил на косъм от смъртта. През 2023 г. той се подвизава под името Кемал и отчаяно се опитва да разбере причината за своето безсмъртие. Единственият, който знае тайната на Кемал, е неговият приятел Тургут (Неджип Мемили). Двамата се запознават, докато Тургут е още дете.

58-годишната звезда на турското кино Зерин Текиндор влиза в образа на Сюрея – лелята на успешната адвокатка Харика (Ебру Шахин), която поема грижите за нея след смъртта на родителите й. В преследване на своята мечта да напише първия си роман Харика предприема пътуване, по време на което се запознава с Али Тахир/Кемал. Харика търси вдъхновяваща история за дебютната си книга, а Кемал копнее да сподели своята, за да открие отговори на дългогодишните си въпроси. 29-годишната Джемре Гюмели (Джансу от „Не пускай ръката ми“) пресъздава героинята на Зерин в младостта й, с която Али Тахир е имал бурен романс.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Сериалът е една от многото продукции, с които ще бъде отбелязана 100-годишнината от основаването на Турската република. Именно поради тази причина заглавието му е променено от работното „Извор на живот“. Ролята на Харика първоначално е поверена на изкусителната Хилял Алтънбилек, но впоследствие продуцентите решават, че Ебру е по-подходяща за екранна партньорка на чаровния Сокулу.

Нови сериали Турция 2023 – част 1

Материалът Нови турски сериали – част 2 е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

„Наследство“ еп.210 (NOVA) – какво ще се случи…

admin

Тази седмица в “Домът, в който си роден, е твоята съдба”

admin

Утре (19-ти октомври) в “Моето име е Мелек” Ето какво ще видим

admin

Моето име е Мелек – Епизод 81 (Ето какво ще видим) 15-ти януари

admin

Утре в "Наследство": Яман насочва пистолет срещу Селим; Момчетата от сиропиталището карат Юсуф да хвърли камък по стъкло; По време на изслушването от социалните Сехер казва хубави думи за Яман (23 юни)

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy