Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Тази седмица във „Вятърничав“

Всяка сутрин при изгрев слънце Рейян, дъщерята на Хазар Шадолу, излиза на разходка с коня Мави и се отправя високо в планината, за да се отдаде на мечтите си. Младата жена страда, че е пренебрегвана от своя дядо Насух и се надява, че един ден ще напусне мрачното имение.

Докато пътува с колата си, Миран Асланбей си припомня историята, разказана от баба  му Азизе –Хазар Шадолу е причинил смъртта на баща му, след което е отвлякъл майка му, но тя е отказала да му се отдаде и той я е убил без капка жал. В съзнанието му отново изпъква мисълта, че е призван да отмъсти за родителите си.

Рейян тръгва обратно с коня си, но Миран препречва пътя им. Рейян пада на земята в безсъзнание. Миран й се притичва на помощ и я качва в автомобила си. Рейян се съвзема и недоумява какво се е случило. Миран споменава, че е претърпяла инцидент и предлага да я отведе в болница, но тя отказва.

Гюл, малката сестра на Рейян, съобщава на майка си Зехра, икономката Нигяр и прислужницата Мелике, че кака й е излязла навън. Ярен, братовчедката на Рейян, узнава за станалото и докладва на дядо си. Насух е крайно недоволен от своеволието на Рейян.

Миран отвежда Рейян в имението. Насух и синовете му го приемат радушно и го канят на кафе. Оказва се, че Миран е изградил делови отношения с фамилията под името Миран Аксой и целта му е да реализира своя план за отмъщение. Ярен е развълнувана от присъствието на Миран, тъй като изпитва чувства към него.

Миран съобщава на Насух, Хазар и малкия му брат Джихан, че иска ръката на Рейян. Силно смутен, Насух уведомява Миран, че малко по-късно ще вземе решение, и го отпраща. Насух информира синовете си, че ще даде благословията си, но не за Рейян, а за Ярен. Оставайки насаме с Хазар, той му припомня как преди години е довел бременната с чуждо дете Зехра и изтъква, че Рейян не носи кръвта на Шадолу. Хазар се опълчва на баща си и го предупреждава, че не може да контролира Рейян, ако не я приема като част от семейството. Силно афектиран, Насух удря демонстративно плесница на Рейян и я заплашва, че ще я унищожи, ако отново прояви непокорство.

Миран се среща със своя приятел Фърат и му разкрива намерението си да сключи брак с Рейян. Той отбелязва, че години наред се опитвал да спечели доверието на Шадолу, въвлякъл ги е в мащабно начинание за строителството на хотел, принудил ги е да предоставят земите си и да изтеглят огромни кредити.

Доверен човек на Насух посещава Миран и го информира за решението на фамилията. Миран запазва самообладание и дава съгласието си, след което се отправя към дома на баба си. Той съобщава на Азизе, леля си Султан и дъщеря й Гьонюл, че е пожелал да се ожени за Рейян, но Насух е решил друго. Миран моли леля си и братовчедка си да го придружат на годежа.

Султан, Гьонюл и Миран пристигат в имението. Членовете на семейството се събират в очакване на ритуала. Султан се обръща към Насух и „иска“ Рейян за съпруга на Миран. Присъстващите се вцепеняват, а Насух отбелязва с гневен тон, че договорката е за Ярен. Тогава Миран подчертава, че е изразил своето желание много ясно. Насух е принуден да се съгласи.

Ярен се нахвърля върху Рейян и се заканва, че ще я убие, тъй като е отнела любимия й мъж. Рейян изпада в шок и заявява през сълзи, че не се интересува от Миран. Зехра се появява и моли дъщеря си да се съвземе, като отбелязва, че всички очакват появата й. Спазвайки ритуала, бъдещите младоженци си разменят пръстени, а Миран подарява красиво бижу на Рейян. Азат, братът на Ярен, изпада в нервна криза, тъй като е безнадеждно влюбен в Рейян.

Гьонюл подпитва Рейян дали иска да сключи брак с Миран. След известно колебание Райян признава, че не е готова да се обвърже. Гьонюл информира Миран за разговора и го подканя да се откаже от намерението си. Миран реагира остро и я предупреждава да не се намесва в делата му.

Миран причаква Рейян и се интересува защо не желае да се омъжи за него. Рейян му намеква, че не е бил категоричен в избора си. Тогава Миран й разкрива, че е пожелал да бъде с нея още при първата им среща.

Рейян узнава от майка си, че думите на Миран са истина, и засиява от радост. Миран изпраща съобщение на Рейян и я пита какво да направи за нея, за да му повярва. Рейян споделя, че мечтае за люлка, достигаща до небето. Миран отвежда Рейян до любимия й хълм в планината и й показва прекрасна люлка от цветни ленти, кацнала на ръба на скалата. Двамата остават заедно през цялата нощ.

Рейян, Зехра, Султан и Гьонюл избират бижута за вечерта на къната. Миран пристига в магазина и купува красива гривна, която поставя на глезена на Рейян. Ненадейно се появява Азат, удря Миран и прави скандал.

Миран си припомня моментите на близост с Рейян и осъзнава, че се влюбва в дъщерята на своя враг. Гьонюл упреква майка си, че двете са станали пионки в плана за отмъщение на Азизе и Миран. Султан моли дъщеря си да прояви търпение и я предупреждава да не се опитва да провали сватбата.

Султан и Гьонюл пристигат в имението и поднасят дарове, сред които е и сватбената рокля, която Миран е избрал специално за Рейян. Жените от семейството и техните близки се събират за вечерта на къната. Гьонюл си тръгва под претекст, че не се чувства добре, а Ярен се затваря в стаята си и ридае.

Рейян узнава, че Миран е пред дома й и се среща за кратко с него. Гьонюл причаква Миран и през сълзи признава, че е съкрушена заради предстоящата му женитба. Младият мъж я отблъсква грубо, но тя му припомня, че са съпрузи и не може да я пренебрегва. Миран изтъква, че бракът им сключен по заповед на Азизе, и подчертава, че трябва да отмъсти за смъртта на родителите си. Гьонюл заявява, че години наред се е примирявала с липсата на интимност между тях, но вече не издържа, подканя го да избягат заедно и да заживеят като истинско семейство. Миран попарва ентусиазма й и споделя, че не я обича.

Азат издебва Рейян и й разкрива, че изпитва чувства към нея. Изненадана и объркана, Рейян споменава, че го приема като по-голям брат и връзката между тях е невъзможна. Азат увещава чичо си да попречи на предстоящата сватба, след което признава, че е увлечен по Рейян и иска да се ожени за нея. Силно афектиран, Хазар се нахвърля се върху него и го предупреждава да запази мълчание.

Гьонюл обвинява баба си, че я е превърнала в бездушна пионка в плана за отмъщение. Азизе реагира остро и й удря плесница. Тогава Гьонюл й разкрива, че Миран се е променил, тъй като е влюбен в Рейян.

Азизе притиска Миран и му напомня, че няма право да се поддава на емоции, а трябва да бъде суров и безмилостен към дъщерята на най-големия си враг. Тя дава на Миран пръстен, който е бил на ръката на майка му преди смъртта й. Миран се разкъсва от терзания, но обещава, че ще изпълни своя дълг.

В утринта на сватбения ден Рейян споделя с майка си, че е много щастлива. Ярен дочува думите й, изпада в умопомрачение и нарязва роклята й на парчета. Потресена от постъпката на дъщеря си, Хандан дава своята булчинска рокля на Рейян.

Материалът Тази седмица във „Вятърничав“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

Утре във "Врагът отблизо": Алехандро научава истината; Тилапия не иска да напуска затвора без Роксана (10 август)

admin

"Остани с мен: Безкрай": Прия пуска смъртоносно вещество в имението и подпалва (23 август)

admin

Утре в "Мистър Грешен": Става ясно, че в миналото (20 септември)

admin

„Скъпа мамо“, еп. 107 – Как ще реагира Мурат на унижението на Назлъ?

admin

„Три сестри“, еп.182: Сомер се среща с Дефне! Какво ще попита Дефне майка си?

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy