Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Тази седмица във „Вятърничав“

Султан, Гьонюл и Миран пристигат в имението за ритуала по вземането на булката.  Изведнъж Насух заявява на всеослушание, че иска Гьонюл за съпруга на Азат. Всички се вцепеняват. Миран съобщава на Насух, че предложението му е обидно за Гьонюл, тъй като тя не е стока, която се продава.

Гьонюл изпада в шок от станалото и се усамотява. Султан успокоява дъщеря си, че Миран няма да се възползва от Рейян, тъй като бракът им е фиктивен. Ярен тайно подслушва разговора им. Фърат уведомява Азизе, че е изпълнил нареждането й и е дал подкуп на служителя, който трябва да извърши брачния обред.

Миран и Рейян пристигат на сватбената церемония. Младоженците си разменят пръстените, гостите се впускат в танци и веселие. Гюл моли Ярен да излязат на улицата, за да вземат балоните. Азат се появява на тържеството в нетрезво състояние. Ярен и Фърат се опитват да го укротят и го извеждат навън, след малко идват Миран, Рейян и Хазар. Миран не успява да сдържи гнева си и удря натрапника, след което отвежда Рейян с колата си.

Азат изпада в умопомрачение, изважда пистолет и стреля напосоки, но за нещастие уцелва Гюл. След минути пристига линейка и я отвежда в болницата. Лекарите установяват, че състоянието й е критично и трябва да бъде подложена на операция.

Докато пътува с Рейян, у Миран се прокрадва мисълта, че тя не е виновна за  злодеянието на баща си, но в следващия миг той си припомня, че има мисия и тя е мъст за Шадоулу. Ненадейно възниква проблем с колата и младоженците са принудени да спрат на безлюдно място. В един момент те забелязват изоставена барака и влизат вътре. Миран пали огън, прави чай, двамата започват задушевен разговор и неусетно се сближават. Обладан от страст, Миран взема Рейян в обятията си.

Азизе узнава от Султан и Гьонюл за инцидента с Гюл, но не се впечатлява, а само отбелязва, че ако детето не оцелее, ще имат един враг по-малко. По-късно тя отива на гроба на своя син и се отдава на мъката си.

Младоженците се събуждат след първата брачна нощ. С леден тон Миран съобщава на Рейян, че приказката е свършила и всичко, което са преживяли, е било лъжа. Рейян изпада в шок и иска обяснение за постъпката му, но той й отвръща, че трябва да потърси отговор от семейството си.

Докато се отдалечава от бараката, Миран е обзет от противоречиви емоции. В един момент той се обръща назад и очите му се изпълват със сълзи, виждайки как Рейян лази безпомощно по земята, но запазва самообладание и продължава напред. По-късно отива на гроба на баща си и разказва на Азизе за случилото се. След часове на напрегнато очакване близките на Гюл узнават, че операцията е неуспешна и куршумът е останал в главата й.

Смазана и унизена, Рейян облича сватбената рокля, полива бараката с бензин и предизвиква пожар. Тя сяда безмълвно на пода, постепенно се задушава и изпада в безсъзнание. В един момент се появява шофьорът на Азизе и я измъква от горящата постройка. Азизе нарежда на своя служител да се отправи към центъра на града и пред погледите на любопитните минувачи изхвърля Рейян от колата.

Рейян се съвзема и тръгва по улиците. Един старец я забелязва, отвежда я в дома си и й предлага подкрепата си. По молба на Миран Фърат отива до бараката и установява, че тя е изпепелена.

Азат дочува, че Рейян е била изоставена от Миран. Той се прибира у дома и пита Ярен какво знае по въпроса. Появява се и Хандан. Ярен споменава за разговора между Султан и Гьонюл. Разгневена, Хандан се нахвърля върху дъщеря си и я упреква в злонамереност, но Ярен се оправдава, че само е премълчала информацията.

Азизе, Султан и Гьонюл се прибират у дома си, малко по-късно идва и Миран. Гьонюл очаква Миран в стаята му и настоятелно го моли да влезе в ролята на истински съпруг. Миран заявява, че не й е обещавал нищо и отново изтъква, че не изпитва чувства към нея. Азизе притиска Миран и подчертава, че има задължения към Гьонюл. Младият мъж й се противопоставя и отбелязва, че е изпълнил мисията си. Миран научава от Фърат за пожара в бараката и незабавно се отправя натам.

Гьонюл признава пред баба си, че няма желание да живее, ако Миран не е до нея. Азизе й подава пистолет и я подканя да се самоубие. Гьонюл изпада в нервна криза и я обвинява, че заради отмъщението към Шадоулу е пожертвала брака й с Миран. Силно афектирана, Азизе я хваща за гушата и я заплашва, че ще я унищожи, ако не се вземе в ръце.

Сломена, Гьонюл споделя с майка си, че няма смелост дори да сложи край на живота си. Тогава Султан се съблича и й показва белег, оставен от баща й. Разкрива, че под влияние на алкохола той е залепил гореща ютия върху корема й, докато е била бременна. Допълва, че е била опустошена след загубата на бебето, но е останала при Азизе, за да дочака своя миг на отмъщение.

Миран пристига при бараката и изпада в шок, виждайки останките от пожара. Той мълви името на Рейян и несвързано повтаря, че не може да е мъртва.

Опустошена и в неугледен вид, Рейян напуска къщата на стареца и се отправя към дома си. Азат я забелязва и я съветва да не влиза вътре. Ярен дочува разговора им и съобщава на всеослушание, че братовчедка й се е завърнала. Силно афектиран, Насух се нахвърля върху Рейян, обвинява я, че е опозорила семейството, и й нанася тежък побой.

Азат пристига в болницата и уведомява Хазар, че Рейян е била изоставена от Миран и изхвърлена на площада, пред погледите на жителите на Мидят. Споменава, че дядо му е изпаднал в умопомрачение и иска да убие Рейян. Хазар тръгва незабавно към дома си. Фърат си разменя съобщения с Ярен и научава, че Насух малтретира Рейян. Обезпокоен от новината, Миран убеждава приятеля си, че трябва да проникнат в имението и да наблюдават какво се случва.

Рейян пада на колене пред баща си и го уверява, че не е опетнила името му. Насух продължава да измъчва Рейян, настоявайки, че трябва да бъде наказана със смърт. Хазар е съкрушен и моли Насух да прояви милост. Миран е ужасен от случващото се и иска да се намеси, но Фърат го възпира с мотива, че ако се покажат пред Шадоулу, се обричат на сигурна гибел.

Хандан споменава, че ако омъжат Рейян за друг, ще изтрият срамното петно. Насух приема въодушевено идеята и нарежда да бъде намерен подходящ кандидат.

 

Материалът Тази седмица във „Вятърничав“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

Утре в "Не ме оставяй": Мелтем решава да убие Лейля и изключва (18 септември)

admin

Как ще завърши “Есента на демона”?

admin

„Моето име е Мелек“, еп. 201: Сеит Али се изправя срещу Алпай!

admin

Утре в "Опасно изк.": Кумру и Йомер са (21 април)

admin

Утре (27-ми април) в “Ямата” Аличо излиза на разходка

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy