Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Тази седмица в „Дъщерята на посланика“

Подгорица, Черна гора

Осемгодишната Мелек се прибира в дома си и открива своя чичо Акън, лежащ в безсъзнание на пода. В банята майка й Наре с треперещи ръце прибира нож и окървавени дрехи в черен чувал. Наре забелязва изплашената Мелек и се опитва да я утеши. Съобщава й, че ще я заведе при баща й, когото никога не е виждала. Преди да се отправи към летището, Наре посещава турското посолството в Черна гора и нарежда на един от служителите да предаде на баща й Гювен пакет, в който е скрила уликите от извършеното от нея престъпление.

Мугла, Турция

Санджар Ефеолу присъства на петъчната молитва в джамията, преди да започне с приготовленията за предстоящата си женитба с Менекше. Той се прибира в огромното семейно имение, където майка му Халисе стриктно наблюдава организацията за сватбеното тържество. Каврук – приятел от детството на Санджар, го предупреждава, че допуска грешка, като се жени за Менекше, въпреки че все още не е преодолял чувствата си към Наре. Разгневен от думите му, Санджар припомня на Каврук, че Наре го е изоставила и настоява да прекратят завинаги разговорите си за нея.

На летището Наре е забелязана от Гедиз – приятел и бизнес партньор на Санджар, който също пътува към Мугла, за да присъства на сватбата на Санджар. В телефонен разговор Гедиз уверява Санджар, че ще пристигне на церемонията навреме, за да стане негов свидетел на церемонията. Менекше развълнувано очаква появата на бъдещия си съпруг, докато нейната майка Атике й дава наставления как да се държи, когато заживее в дома на семейство Ефеолу. Спазвайки традициите, Санджар предава на Неждет – брат на Менекше, крупна сума, за да влезе в жилището им и да отведе булката. По-късно младоженците се отправят към имението, придружавани от многобройните си роднини и гости.

В самолета Гедиз намира удобен момент да се запознае с Наре, като я разпитва за Мелек. Той остава изненадан, когато Наре му споменава името си. Разкрива й, че в родния му край съществува легенда за жена на име Наре – дъщеря на посланик, и местен младеж със скромен произход, които са имали бурен любовен романс. Наре полага усилия да запази самообладание, докато Гедиз й разказва историята, според която младата жена е изчезнала безследно в първата брачна нощ с нейния любим. Гедиз отбелязва, че според преданията Наре е скочила от висока скала и се е превърнала в птица. Наре изслушва Гедиз мълчаливо и си припомня момента, в който се е хвърлила от пропастта в морето.

Каврук смущава Менекше и гостите на сватбеното тържество, като прави неуместен коментар, свързан с легендарната любов на Наре и Санджар. Огорчена, Менекше признава пред Санджар, че не й е приятно непрекъснато да слуша историята за дъщерята на посланика. Санджар уверява Менекше, че тя е неговата любима и няма от какво да се безпокои.

Гедиз предлага на Наре да я откара до адреса, към който се е отправила. Тя отказва любезно и тактично започва да го разпитва за мъжа от легендата. Гедиз й разкрива, че Санджар е негов дългогодишен приятел и е бил съкрушен след напускането на Наре. Изтъква, че Санджар е бил убеден, че Наре е заминала за Европа и го е изоставила. По-късно Гедиз пристига на сватбеното тържество и развълнувано поздравява Санджар. Наре наема автомобил, с който пристига в имението на семейство Ефеолу. През сълзи Мелек умолява майка си да не я изоставя. Наре успокоява дъщеря си и й обяснява, че на следващия ден ще бъде арестувана. Уверява я, че баща й ще се грижи добре за нея. Наре също не успява да сдържи сълзите си и прегръща изплашената Мелек.

Наре и Мелек незабелязано се присъединяват към гостите на сватбената церемония, точно преди Санждар да даде съгласието си да стане съпруг на Менекше. След дълго колебание Санджар отговаря утвърдително на въпроса на длъжностното лице. Санджар получава поздравления и подтикван от Халисе, бързо целува новата си съпруга по бузата. Докато Санджар и приятелите му изпълняват традиционен сватбен танц, Наре неочаквано се появява пред Санджар. Наре съобщава на изумения Санджар, че е довела дъщеря му, и припада в ръцете му. Потресен, Санджар отнася Наре в една от стаите в имението пред смаяните погледи на всички присъстващи. От развълнуваната реакция на Каврук Гедиз се досеща, че Наре е жената от легендата.

Санджар разпитва Мелек дали майка й има някакво заболяване. Момичето отрича и му заявява, че са пристигнали в града, тъй като той е неин баща. Санджар разгневено заявява на Мелек, че майка й я е заблудила.

Захра – сестрата на Санджар, се опитва да утеши притеснените Халисе и Атика. Неждет изисква обяснение от Яхия – брата на Санджар, за изненадващата поява на Наре. Санджар посещава Менекше в стаята, приготвена за първата им брачна нощ, и сваля булото й. Забелязва, че тя плаче и я успокоява. Манекше му заявява, че ако Мелек наистина е негова дъщеря, ще се грижи за нея като за свое дете. Санджар напуска стаята, въпреки опитите на Менекше да го възпре. Той се връща при Наре, която вече е в съзнание. Санджар настоява да проведат разговор насаме. Наре отпраща Мелек от стаята, уверявайки й, че няма причина да се тревожи. Преди да излезе, Мелек подава на майка си мидена черупка, която Наре изпуска, когато губи съзнание. Санджар забелязва предмета и незабавно си припомня срещата им с Наре на плажа в Бодрум преди години, когато двамата са си разменили двете черупки на мида вместо годежни пръстени.

Санджар отправя обвинения към Наре, че се опитва да представи за негово дете от друг мъж. Наре го уверява, че Мелек е негова дъщеря и го съветва да направи ДНК тест, за да се убеди в думите й. Наре заявява на Санджар, че няма да му позволи да изостави дъщеря им, така както е постъпил с нея преди години. Разгневен, Санджар заявява, че не той, а тя е прекратила връзката им, като го е напуснала. Двамата провеждат разгорещен спор, след който Санждар грубо прогонва Наре от имението и й нарежда да напусне града. Изплашена от действията му, Мелек заявява на Санджар, че не желае да е негова дъщеря. Наре успокоява момичето и го качва в автомобила, след което потегля в неизвестна посока. По настояване на Санджар Яхия тръгва след тях, но не успява да ги настигне.

Халисе разпитва Санджар дали твърдението на Наре, че Мелек е негова дъщеря, отговаря на истината. Санджар нервно отклонява въпросите на майка си. Той забелязва разплаканата Менекше и й заповядва да се прибере в стаята си. Напуска имението и се усамотява в конюшната. Зехра съветва Халисе да даде време на Санджар да осмисли случилото се на спокойствие. По-късно Каврук, Яхия и Зехра се присъединяват към огорчения Санджар и се опитват да го утешат.

Наре и Мелек пристигат в изоставена дървена къща в гората. Наре обяснява на дъщеря си, че не могат да се настанят в хотел, защото полицаите незабавно ще я открият. Разкрива й, че скромното жилище е било домът на баща й, преди да забогатее. Наре влиза в колибата и си припомня първата им брачна нощ със Санджар. Осъзнава, че не може да остане там, и нарежда на Мелек отново да се качи в автомобила. Изненадващо Гедиз пристига при тях и предлага на Наре с Мелек да отседнат в дома му. Уверява Наре, че не Санджар го е изпратил при нея. След кратко колебание Наре се съгласява.

В жилището на Гедиз Наре е гостоприемно посрещната от Мюге – нейна приятелка от детството, и остава изненадана, когато научава, че Гедиз и Мюге са брат и сестра. Рефика – майката на Гедиз, не остава очарована от посещението на Наре и предупреждава сина си, че постъпката му ще обтегне отношенията му със Санджар. Гедиз изтъква пред майка си, че не би могъл да остави жената и детето сами навън през нощта. Той изпраща на Санджар съобщение, с което го уведомява, че Наре и Мелек са в дома му. Разгневен, Санджар захвърля телефона си на земята.

След като Мелек заспива, Гедиз предлага на Наре да поговорят насаме и безуспешно се опитва да узнае повече за съдбата й. Тя от своя страна го разпитва как Санджар се е замогнал. По-късно Гедиз случайно открива тефтера на Наре и прочита в него плана й да повери Мелек на Санджар, а след това да се самоубие. Възмутен, Гедиз незабавно изисква обяснение от Наре. Тя го укорява, че е ровил във вещите й, и изтъква, че решението й не го засяга. Гедиз подчертава, че няма да й позволи да посегне на живота си и предлага да се консултира със сестра му Мюге, която е психолог. Наре отказва и го предупреждава да не споменава за намеренията й пред Санджар.

Подгорица

Гювен се прибира в дома си и ужасен забелязва окървавения Акън на пода. Установява, че Наре е напуснала жилището, и отваря оставения от нея пакет. Когато открива ножа, се досеща, че дъщеря му е пробола доведения си брат Акън и е избягала. Гювен преглежда записите от поставените в къщата видеокамери и разбира, че Акън се е опитал да изнасили Наре, а тя го е ранила с ножа, за да го възпре. След това Наре застава пред обектива на камерата и горчиво упреква Гювен, че преди години не й е повярвал, че Акън се е възползвал от нея. Наре заявява на баща си, че няма да му позволи да се грижи за Мелек и ще я повери на Санджар.

Мугла

На сутринта, обезумял от гняв, Санджар пристига в жилището на Гедиз. Настоява за обяснение защо е приютил Наре. Гедиз на свой ред упреква приятеля си, че е прогонил дъщеря си и майка й. Санджар изисква да разговаря с Наре. Когато тя се присъединява към тях, Санджар заявява, че незабавно ще направи ДНК тест на Мелек. Мюге се опитва да го разубеди, отбелязвайки, че процедурата ще е стресираща за детето. Наре изтъква, че е подготвила предварително дъщеря си за изследването и отива да я повика. Санджар е обзет от противоречиви чувства, когато узнава, че детето се казва Мелек – както с Наре някога са мечтали да нарекат бъдещата си дъщеря. Гедиз научава от Мюге, че резултатите от теста ще са готови след седмица и отново умолява Наре да преосмисли решението си да се самоубие.

Елван – съпругата на Яхия, узнава от Халисе, че Санджар и Менекше не са имали първа брачна нощ, и възмутено изтъква, че това е недопустимо. Менекше, която все още не е съблякла булчинската си рокля, дочува разговора им и разридана се оттегля в стаята си. Халисе посещава снаха си и я съветва да не се поддава на емоциите, тъй като тя е законната съпруга на Санджар. Нарежда й да се преоблече и да демонстрира достойнство пред Санджар и останалите членове на семейството.

В болницата Санджар наблюдава как Наре успокоява Мелек, докато й взимат кръв за ДНК теста. Той настоятелно убеждава лекаря да направи всичко необходимо, за да получат резултатите от изследването още същия ден. По-късно Санджар забелязва Наре и Мелек в кафенето на лечебното заведение и смутен от любопитните погледи на присъстващите, нарежда на Наре да напуснат. Мелек предлага на майка си да отидат отново в дървената колиба и Санджар е изненадан, когато научава, че двете са посетили стария му дом.

След напрегнато очакване Санджар получава резултатите от теста и узнава, че Мелек наистина е негова дъщеря. Той незабавно се отправя към къщата в гората и подава лабораторния лист на Наре. Тя му заявява, че няма нужда да го прочете, защото знае резултата. Санджар се опитва да прегърне Мелек, но тя го отблъсква и бяга от него. Санджар упреква Наре, че в продължение на осем години е пазила съществуването на дъщеря му в тайна от него. Интересува се защо се е появила точно сега. Мелек се опитва да разкрие причината, но Наре й дава знак да замълчи. Тя заявява на Санджар, че повече не може да се грижи за Мелек и затова я поверява на него. Санджар хваща Мелек за ръка и грубо заявява на Наре, че вече е свободна да си тръгне. Наре го убеждава да ги придружи до имението, за да успокои изплашената Мелек.

 

 

Материалът Тази седмица в „Дъщерята на посланика“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

„Моето име е Мелек“, еп. 178: Алпай е отчаян от решението на Кенан!

admin

Свободна да избира – Епизод 226 (Ето какво ще видим) 18-ти септември

admin

“Мрежа от лъжи”: Ася е съкрушена, че Али не иска да живее при нея

admin

Утре (27-ми август) в “Трима братя, три сестри 2” Ето какво ще видим

admin

Откраднати мечти – Епизод 185 (Ето какво ще видим) 16-ти февруари

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy