Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Анджелина Джоли с главна роля във филм за легендата Мария Калас

След няколко годишно отсъствие от големия екран, актрисата Анджелина Джоли се завръща в ролята на легендарната оперна певица Мария Калас. Номинираният за „Оскар“ Пабло Лараин е режисьор на филма. Лараин има доказан опит в заснемането на биографични ленти като широката публика познава работата му в „Спенсър“, чийто сюжет пресъздава живота на лейди Даяна и „Джаки“, посветен на съдбата на първата дама Жаклин Кенеди.

Фабулата на „Мария“ е изградена върху последните й дни в Париж през 70-те години на миналия век като чрез ретроспективни сцени зрителят узнава подробности от нейния бурен живот. Снимките продължават и в момента и ще продължат осем седмици в различни градове – Париж, Гърция, Будапеща и Милано. Всички костюми, които Анджелина Джоли ще носи във филма, са точни реплики на тоалетите на Мария Калас. Датата за премиерата все още не е известна.

„Надявам се с него да покажем на целия свят забележителния живот и творчество на Мария Калас“, заявява Ларин. Той изтъква труда на целия екип, който стои зад филма. „Сценарият на Стивън Найт е великолепен“, допълва той и отправя похвали към колегите си и специално към Анджелина Джоли и нейната предварителна подготовка. „Да имам шанса да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти, киното и операта, беше дългоочаквана мечта“, посочва още режисьорът.

От своя страна Джоли споделя, че приема много сериозно отговорността да пресъздаде образа. „Ще дам всичко от себе си, за да посрещна предизвикателството. Пабло Лараин е режисьор, на когото отдавна се възхищавам. Да ми бъде даден шанс да разкажа повече от историята на Мария с него и по сценарий на Стивън Найт, е блян“, каза Джоли.

Мария Калас е родена в Америка в семейството на гръцки емигранти. Самата Калас неведнъж е споделяла за изключително обтегнатите отношения с майка ѝ и нещастното си детство.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Тя получава музикалното си образование в Гърция, където учи оперно пеене, но кариерата ѝ започва в Италия. Придобива световна слава със своето белканто, широк диапазон и драматични интерпретации. След постиженията ѝ в „Ла Скала“ в Милано, оперната прима се качва и на най-големите оперни сцени в света – „Метрополитън“ в Ню Йорк и лондонския „Ковънт Гардън“. Репертоарът ѝ включва класическите опери на Доницети, Белини и Росини, Верди и Пучини, както и драмите на Вагнер.

Романтичния живот на Калас е изпълнен с възходи и падения, като до края на дните си търси безуспешно истинската любов.

Последните години от живота си Мария Калас прекарва до  голяма степен в изолация в Париж и умира от сърдечен удар на 53-годишна възраст на 16 септември 1977 г.

Материалът Анджелина Джоли с главна роля във филм за легендата Мария Калас е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

“Мрежа от лъжи”: Волкан разбира, че е пропилял живота си, всички се отричат от него

admin

Утре (13-ти февруари) в “Не ме оставяй” Ето какво ще видим

admin

Утре във "Вятърничав": (6 септември)

admin

Принц Хари с документална поредица по Netflix

admin

Еда Едже и съпругът й споделиха преживявания от сватбата си

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy