Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Тази седмица в „Доктор Чудо“

Мелоди страда от кардиомиопатия и състоянието й се влошава. Дорук предлага да изпробват експериментален метод на лечение, но Ферда го отхвърля заради риска от повторна инфекция. Въпреки това Дорук предлага лечението на Мелоди и тя се съгласява. За изненада на Демир Ферда се съгласява да приложат терапията, защото Ферман я е убедил, че методът вече е утвърден в медицинската практика. Състоянието на Мелоди бързо се подобрява. Ферман и Али уведомяват Хаяти, че операцията му е приключила успешно, но не са могли да зашият обратно ръката му, защото подобна услуга се заплаща. Хаяти им обяснява, че мие съдове в заведение и не разполага с толкова големи суми.

Исмет изненадва с приготвена вечеря Назлъ, която се прибира в апартамента си заедно с Ачеля. Ачеля я убеждава да не разочарова баща си, като отказва да приеме жеста му, но Назлъ заявява пред Исмет, че не е забравила как е малтретирал майка й, когато се е прибирал у дома в нетрезво състояние.

Вели издъхва в болницата, въпреки опитите на Назлъ да вдъхне надежда на родителите му. Ферман настоява пред Белиз да извърши операцията на Хаяти, но тя му забранява. Ферман не се подчинява и оперира успешно Хаяти без разрешение. Белиз го заплашва, че ще заплати за грешката си.

Назлъ решава да даде втори шанс на баща си. Ферда принуждава Дорук и Демир да се поздравят взаимно за успешното лечение на Мелоди. Ферда се помирява с баща си. Исмет моли Али за заем, защото не иска да притеснява дъщеря си, докато си търси работа. Али го проследява, за да провери дали Исмет няма да си купи алкохол.

Ферман заявява пред Белиз, че не се страхува от наказанието, което ще му бъде наложено заради операцията на ръката на Хаяти, която е извършил без разрешение. Белиз го упреква, че е безразличен към финансовото състояние на болницата, която е пред фалит. Ферман неочаквано я целува. Танжу става свидетел на интимния момент и уведомява Ферман, че няма да му наложи наказание, докато не получи резултатите от финансовата ревизия на „Берхаят“. Али премълчава пред Назлъ, че баща й е поискал от него заем, а след това той е проследил Исмет до кварталния магазин, където го е видял с бутилка в ръка. Али посещава Адил, който го съветва да поговори искрено с Исмет.

21-годишният Йондер постъпва в болницата след схватка с Четин, нападателя на Диджле, девойка, която също е докарана в клиниката в безсъзнание. Исмет помага безвъзмездно на Гюнеш да открие антикварен магазин. Диджле идва в съзнание и Ферда й съобщава, че е била нападната в парка. Назлъ оказва морална подкрепа на Диджле, която не помни нищо от инцидента, в който е пострадала. Али е възмутен, че Йондер ще бъде наказан за насилието, което е упражнил върху нападателя на Диджле. Исмет отново моли Али за финансова помощ. Али го упреква, че отново е започнал да консумира алкохол. Исмет му обяснява, че предишната вечер е купил доматен сок от магазина и му предлага да му дава индивидуални уроци по шофиране, а Али да му плаща колкото смята за разумно. Али с радост се съгласява.

Диджле благодари на Йондер и го моли за подробности от инцидента, в който е пострадала. Йондер не успява да й предостави детайли и Диджле изпада в криза. Белиз съобщава на Адил, че съдията е отказал да прекрати делото срещу Али и той ще бъде подведен под отговорност за лекарска грешка. Адил е съкрушен, че в най-добрия случай Али ще изгуби медицинската си правоспособност, а в най-лошия ще получи затворническа присъда. Адил забранява на Белиз да предупреди Али, за да не го травмира преди процеса. Диджле прониква в болничната стая на Четин, който е в безсъзнание, и го напада. Санитарите й лекарите я възпират и тя губи съзнание.

Гюнеш донася ключовете на Диджле, които са били открити в парка и Али разкрива, че Йондер е нападателят на девойката, а Четин по всяка вероятност се е опитал да я спаси. Танжу нарежда на Гюнеш да не изписват Йондер от болницата. Али и Ферман успяват да спасят живота на Четин. Гамзе, приятелката на Йондер, го разобличава, че е нападнал Диджле, която е отхвърлила ухажването му в социалните мрежи. Полицаите арестуват Йондер. Белиз осведомява Ферман и Танжу, че Али ще бъде осъден. Танжу заявява, че справедливостта ще възтържествува. Селви забелязва, че Гюлин дочува телефонния й разговор с Адил и я предупреждава да не разпространява сред персонала новината за процеса на Али.

Ферман съобщава на Назлъ, че Али вероятно ще изгуби правото да упражнява лекарската професия. Гюнеш се оплаква на Гюлин, че антикварната маса, която е възнамерявал да продаде на висока цена, е била открадната от магазина му. Демир споделя с Ачеля, че е научил, че Исмет отново консумира алкохол, а Али не желае да наскърби Назлъ, като разкрие пред нея истината. Ачеля уведомява Демир, че Али вероятно ще бъде осъден за смъртта на Къвълджъм. Али упреква Исмет, че е излъгал дъщеря си, че му дава уроците по кормуване безплатно. Исмет изтъква, че Назлъ ще се притесни, че отново купува алкохол, ако узнае, че Али му плаща.

Дорук става свидетел Али да дава пари за уроците по шофиране на Исмет и го разпитва дали Назлъ знае за уговорката им. Дорук предупреждава Али, че ако не прогони Исмет от болницата, той ще го направи съм. Али предупреждава Исмет, че ако не спре да идва в „Берхаят“, ще го издаде пред Назлъ. Исмет обещава да се оттегли, след като се срещне с дъщеря си. В болницата е докарана бременната Айсун, върху която е паднал тежък шкаф. Али установява, че сърдечната дейност на Айсун отслабва и прави сърдечен масаж, докато Ферман изважда бебето й. Сърдечната дейност на Айсун спира. Али настоява да стимулират сърдечния ритъм посредством електрически ток. Танжу става свидетел на действията му. Айсун оцелява и се възстановява.

Назлъ настоява пред Танжу да й разреши да огледа дома на Къвълджъм. Танжу отначало отказва, но Айсун го моли да предаде на Али снимка на бебето й, и той отстъпва пред молбите на Назлъ. Адил, Ферман и Белиз придружават Али до съдебната зала. Назлъ претърсва апартамента на Къвълджъм и намира рецепта за силен имунодепресант и празни опаковки от хапчетата, които са увредили черния й дроб. Назлъ изпраща снимки с рецептата и флаконите на Танжу, а след това се отправя към съдебната зала. Али дава показания пред съда и твърди, че би спасил живота на Къвълджъм, ако е имало и най-малка надежда да оцелее. Въпреки това съдията прочита присъдата, с която е осъден на две години затвор и лишаване от лекарски права.

Назлъ прекъсва заседанието и представя пред адвоката на Али новите доказателства, с които се е сдобила. Адвокатът доказва пред съда, че Къвълджъм тайно е приемала силни медикаменти, защото бременността й е била проблемна за нейното здраве и е имала дихателни затруднения. Съдията иска допълнителна експертиза от специалисти, за да произнесе окончателното си решение, но Али е освободен. Ферман и Белиз отиват при Танжу и настояват той да признае пред Али, че го е обвинявал несправедливо за смъртта на Къвълджъм. Танжу им показва финансовите отчети за ефективността на лекарите и заплашва да уволни част от екипа.

Мерал моли Ферда да не премахват по оперативен път мозъчния тумор на съпруга й Митхат. Ферда и Дорук й обясняват, че операцията е жизнено необходима за съпруга й. Али предлага на Назлъ да я изведе на романтична вечеря в знак на благодарност за това, че го е спасила в съда. Назлъ му съобщава, че баща й е счупил крака си и в следващите няколко дни ще трябва да се грижи за него. Гюнеш намира в сайтове за продажби в интернет антикварната маса, която са му откраднали, и се обажда на продавача, който го осведомява, че Исмет му я е продал.

Ферда информира Ферман, че Мерал отказва д-р Халюк да оперира съпруга й и предлага Адил да го замести. Ферман възразява, че Адил не е в състояние да оперира, но Ферда успява да го убеди. Мерал признава пред Али и Дорук, че съпругът й Митхат е бил много агресивен и е упражнявал насилие над нея и сина й, но коренно се е променил, след като се е появил туморът в мозъка му. Мерал отново моли Али да не подлагат съпруга й на операцията, защото се бои той отново да не започне да тормози близките си. Ачеля, Гюнеш, Гюлин и Демир молят Али да съобщи на Назлъ истината за баща й, който ги е измамил.

Али решава да подложи Исмет на изпитание и му предлага всичките си спестявания, за да стои далеко от Назлъ. Исмет отказва и признава, че се опитва да се промени, но се проваля в добрите си намерения. Али обещава да му помогне и съставя план за лечението му. 8-годишната Зехра е приета в „Берхаят“ с чернодробна недостатъчност и Ферман установява, че страда от наследствения синдром на Уилсън. Изследванията показват, че баща й Сюрея не  е неин биологически родител. Белкиз, която Сюрея е убедил да се представи за биологична майка на Зехра, твърди пред Ферман, че Зехра е осиновена от приют след гибелта на всичките й близки в пътен инцидент. Ферман записва Зехра в списъка за чакащи за чернодробна трансплантация.

Насаме Белкиз пита Ферман дали наркоман може да стане донор за Зехра. Сюрея дочува разговора им и отпраща Белкиз от болницата. Зехра получава криза. Танжу завежда Али с бебето Лейля на гроба на майка й Къвълджъм. Дорук настоява пред Али да отстранят тумора на Митхат. Али успява да успокои болките на Митхат по неоперативен път. Али открива пред дома си Исмет в нетрезво състояние и решава да съобщи на Назлъ, че баща й отново злоупотребява с алкохол. Ачеля твърди, че Али дори е закъснял, защото Назлъ е привикнала с присъствието на Исмет. Белкиз и Сюрея признават пред Танжу и Ферман, че са отнели нелегално Зехра от майка й, която не се грижела за нея и е наркозависима, която понастоящем излежава присъда в затвора.

Материалът Тази седмица в „Доктор Чудо“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

„Преплетени съдби“, еп. 62: Йълмаз разкрива тайна на годежа на Зейнеп и Халил

admin

Преплетени съдби – Епизод 76 (Ето какво ще видим) 15-ти април

admin

“Свободна да избира” еп. 152 – Пахи нарича Анупама лоша майка!

admin

Утре (02-ри май) във “Вятърничав” Ето какво ще видим

admin

Истината за обижданият „железен мъж“ от „Игри на волята“ – сезон 5 – Красимир Дунев

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy