Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Нов документален филм за Нелсън Мандела

Антоан Фукуа ще режисира документален филм за Нелсън Мандела, съобщават световните издания.

Това не е първата лентата, разказваща за живота на южноафриканския лидер. Този път обаче, във филма са използвани новооткрити аудиоинтервюта със самия Мандела. Целта е да бъде представен честно, точно и окончателно човекът, който остава световен символ на справедливостта, надеждата и всеобщото човешко достойнство.

В подготвяния документален филм, режисьорът на „Тренировъчен ден“ и „Закрикнилкът“ си партнира с близкия приятел и бивш съкилийник на Нелсън Мандела – Мак Махарадж, който ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

Докато прекарва 12 години заедно с Мандела в малка килия на остров Робен, Махарадж преписва автобиографията на Мандела, преди накрая да я изнесе контрабандно от затвора. По-късно той става министър в правителството на Мандела.

В аудиоинтервютата Мандела разказва на Махарадж за своя житейски опит, личните си размисли и прозрения. В подготвяния филм, Мак описва различни детайли от живота на Нелсън, като например как е успял да създаде нелегална комуникационна връзка, за да може Мандела да разговаря с ръководството на Африканския национален конгрес (АНК) в изгнание.

„За мен е чест да пренеса на екрана неразказаната история на Мандела – човек, когото съм почитал през целия си живот“, казва Фукуа. „В продължение на десетилетия Мандела и неговите приятели са подложени на най-нечовешките условия, които можете да си представите. Въпреки това те излизат от затвора с любов и прошка в сърцата си. Вместо да търсят отмъщение, се опитват да обединят страната. Състраданието и вътрешната му сила позволяват на Мандела да направи значима промяна. Този филм ще изследва как Мандела е преминал през изпитанията с непокътната човешка същност и ще разкрие твърдия и проницателен политик, който се крие зад емблематичния му образ на „мило момче“. Имам невероятния късмет да си партнирам в този проект с Мак Махарадж, чийто опит, интелигентност и енциклопедична памет за годините, прекарани заедно с Мандела, са безценни“, разказва режисьорът.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Махарадж допълва, че отдавна е искал да види историята на Нелсън Мандела, неговата десетилетна борба за свобода, равенство и справедливост, разказана по автентичен, сложен и откриващ начин. „Това е история, която днес е по-актуална за човечеството от всякога. Развълнуван съм, че режисьор с уменията, креативността и почтеността на Антоан Фукуа се съгласи да поеме тази предизвикателна задача“, заявява Мак Махарадж.

Фукуа започва продукцията в Южна Африка, където интервюира редица бивши другари на Мандела и други ключови фигури, които някога са познавали човека, наричан с обич „Мадиба“.

Компанията „Lorton Entertainment“, която стои зад документални филми като „Руни“ и „Свръхзвук“, финансира документалния филм.   От компанията заявяват, че във време на политическа несигурност по света, филмът има за цел да възроди влиянието на един велик лидер и да покаже как един скромен, но решителен адвокат се превръща в един от най-великите политици в историята. „Щастливи и развълнувани сме, че си партнираме с Антоан, който иска да покаже на света една страна на Мандела, която не сме виждали досега“, посочват от компанията.

Материалът Нов документален филм за Нелсън Мандела е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

„Три сестри“, еп. 84: Ще се обединят ли Тюркян и Рючхан, за да спасят Сомер?

admin

Утре в "Мистър Грешен": Езги и Йозгюр признават, че се обичат и се целуват (28 септември)

admin

Днес (15-ти май) в “Не ме оставяй” Ето какво ще видим

admin

Днес (04-ти април) в “Наследство” Сехер се обвинява, че

admin

“Остани с мен: Безкрай” – какво ще се случи в епизод 35

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy