Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно

Нов документален филм на БНТ разказва за „Данубио“

Роден от мечтите на български емигранти, легендарният „Данубио“ свързва две страни, разделени от океан. Преди сто години едно пловдивско семейство открило нов дом в сърцето на Южна Америка. По улиците на Монтевидео децата му създали скромен отбор и го кръстили на река Дунав.

Днес „Данубио“ е четирикратен шампион на Уругвай, символ на единство и традиции. Но родният клуб на Единсон Кавани, Диего Форлан и Алваро Рекоба е изправен пред тежко изпитание. Ще успеят ли наследниците на неговите създатели да спасят любимия си отбор?

Петър Георгиев и операторът Емилиян Николов тръгват по следите на една от най-впечатляващите футболни истории с български отпечатък. Двамата пътуват до столицата Монтевидео, за да се срещнат отблизо с потомци на пловдивското семейство Лазарови и да документират отблизо огромното им въздействие върху уругвайските спорт и култура. Жив паметник на тяхното наследство е „Данубио“, известен още като „Футболният университет на Уругвай“.

Вижте също..

Утре в "Доктор Чудо": (17 май)

admin

Днес (30-ти май) в “Опасно изкушение” Кумру разбира, че е бременна

admin

Утре в "Почукай на вратата ми": Серкан разбира за; Селин записва (11 септември)

admin

„Ти разкажи, Черно море“, еп.139, (Diema Family) – какво ще се случи…

admin

Утре в "Наследство": Напускането на Сехер; Яман връща Юсуф на социалните; Самоличността на Кираз е разкрита от; Али арестува (10 юли)

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy