Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Новият сериал на Йозджан Дениз предизвика религиозен скандал

През декември месец т.г. премиерата си в турския ефир направи историческата високобюджетна поредица “Алени пъпки” със звездите Йозджан Дениз и Йозгю Намал в главните роли. В сагата Йозджан изпълнява ролята на лекаря Левент, израснал в консервативно семейство, и колежката му Мерием (Намал), чиито пътища се пресичат заради децата им.

Очакванията на продуцентите, че сагата ще предизвика социална полемика както “Боровинков шербет”, който беше спрян за излъчване за период от шест седмици след безпрецедентно решение на РТЮК (Тюрският орган за радио и телевизионна регулация), обаче бяха надминати. След показването на първите два епизода от РТЮК забраниха излъчването за две седмици, тъй като посланията в него “нарушават националните и духовните ценности на обществото”. На телевизия FOX беше наложена и административна глоба в размер на 3%.

От регулатора аргументират решението си с многобройните получени жалби с искания излъчването на поредицата окончателно да бъде финализирано. Дават за пример и една от сцените, в които Мерием е уволнена от работодателя си Идрис, който подценява възможностите й заради пола. 

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

В същото време и рекламните постери за популяризиране в Истанбул са били залени с червена боя. В казуса позиция срещу сериала дава и организацията “Ислямско братство”. Членове на друго движение провеждат протест пред сградата на FOX като също настояват снимките на “Алени пъпки” да бъдат преустановени.

Въпреки негативните отзиви, сагата е гледана от над 10 млн. души в платформата за видеосподеляне Youtube. Създателят на сериала Фарук Тургут коментира скандала като посочва, че няма да се откаже от продукцията. “Опитвам се да държа огледало пред реалността на турското общество. Реалността трябва да се обсъжда, не можем да вървим напред, ако я игнорираме. Обявиха ни война, но ще се борим докрай”, заявява още той.

Материалът Новият сериал на Йозджан Дениз предизвика религиозен скандал е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

Брад Пит и Анджелина Джоли се събират във Венеция

admin

Утре в "Богатите също плачат": Мариана обвинява Луис Алберто за смъртта на баща й (8 юни)

admin

Епизод 338 (Ето какво ще видим) 01-ви август

admin

„Наследство“ еп.191 (NOVA) – какво ще се случи…

admin

Утре (25-ти юли) в “Откраднати мечти” Левент открива, че

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy