Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно

Всичко, което знаем за втория сезон на “Домът на дракона”

В първия сезон на “Домът на дракона” крал Джеерис I Таргариен свиква Велик съвет, който да определи неговия наследник, в резултат на което принц Визерис е предпочетен пред принцеса Ренис заради пола си. Години по-късно, когато крал Визерис копнее за мъжки наследник, той е изправен пред труден избор между бремената си съпруга, кралица Ема, и предполагаемия си нероден син. Избирайки нероденото дете, кралицата е разрязана, за да може да бъде извадено бебето. В крайна сметка и кралица Ема, и малкият принц загиват. Принц Демон, наследника на Визерис, е прогонен от брат си заради неуважение към починалото дете, а Визерис определя дъщеря си Ренира за своя наследница. Междувременно ръката на краля, Ото Хайтауер, изпраща дъщеря си Алисент, придворната дама на Ренира, за да “утеши” скърбящия крал.

Месеци по-късно Визерис шокира Ренира, като избира Алисент за своя съпруга вместо Лена Веларион, дъщерята на принцеса Ренис. Впоследствие Алисент ражда син, което засилва несигурността на Ренира относно позицията ѝ на престолонаследник. Визерис уверява Ренира, че тя ще остане негова наследница и може сама да избере съпруга си. Скандална среща между Демон и Ренира обаче подтиква Визерис да уреди брака на Ренира с Ленор Веларион, сина на Ренис. Алисент, разгневена от предполагаемата неморалност на Ренира и въображаемата заплаха за децата ѝ, се противопоставя открито на Ренира , като облича зелена рокля на сватбата ѝ като декларация на война.

След десет години се появяват подозрения относно произхода на синовете на Ренира и Ленор – Джейсерис, Люцерис и Джофри. Опитите за подобряване на отношенията на Ренира с мащехата ѝ се провалят. След смъртта на Лена, сега съпруга на Демон, по време на раждане на третото ѝ дете, на погребението ѝ избухва жесток бой във връзка с дракона ѝ. Синът на Алисент – Емонд губи окото си в схватка с племенниците и братовчедките си. Алисент изисква възмездие. Ренира се намесва, но бива ранена от кралицата. Ленор инсценира собствената си смърт, а Ренира и Демон се женят.

Шест години по-късно лорд Корлис, съпруга на Ренис, е ранен, което разпалва разгорещени спорове за наследството му. Болният крал Визерис се появява, за да подкрепи претенциите на внука си Люцерис като наследник на лорд Корлис. Привидно примиреното семейство Таргариен се събира за вечеря с Висерис. Веднага след като кралят си тръгва обаче, Емонд импулсивно обижда племенниците си, разбивайки фасадата на хармония. Ренира и семейството ѝ напускат Червената цитадела.

Сезонът завършва със смъртта на крал Визерис и коронацията на Егон, най-големия син на Алисент. Съсипана от смъртта на баща си, Ренира изгубва дъщеря си по време на преждевременното ѝ раждане. Ренира е коронясана на Драконов камък и изпраща синовете си като пратеници, за да съберат подкрепата на великите лордове. Емонд отмъщава за изгубеното си око, като убива племенника си Люцерис. Демон съобщава на Ренира за смъртта на Люцерис, с което поставя началото на пълномащабна война за Железния трон.

Вижте също..

Моето име е Мелек – Епизод 94 (Ето какво ще видим) 01-ви февруари

admin

“Скъпа мамо” – Търсят Зейнеп

admin

„Плен“, еп.13: Афифе е в паника! Тайната от миналото е на път да бъде разкрита!

admin

„Наследство“ еп.115 (NOVA) – какво ще се случи…

admin

Утре (17-ти май) в “Доктор чудо” Ферман вика спешно Али, за

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy