Image default
Всички Сериали Гледани в България Епизоди Интересно Новини от Турция

Хазал Кая заплашена от затвор

Срещу звездата на турското кино Хазал Кая е заведено дело с искане тя да бъде лишена от свобода за период от 2 години и 4 месеца за обида на държавен служител. Причината – през 2020 г. Хазал подкрепя колежката си Езги Мола, която публично се обявява срещу освобождаването от затвора на жандармериста Муса Орхан, обвинен за самоубийството на 18-годишната Ипек Ер.

През 2020 г. Ипек, родена в южноанадолското село Курукавак, е изнасилена от Муса. Тя подава жалба срещу Муса, който за кратко е задържан, но скоро оневинен. Съкрушена, младата девойка отнема живота си с ловджийска пушка. Случаят придобива публичност чрез социалните мрежи, което става причина делото срещу мъжа да бъде подновено. Мехмет Еркан Акуш, неговият адвокат, обаче завежда иск срещу Мола и Кая за обида на клиента му. Миналата година Мола беше осъдена да плати глоба в размер на 6 000 турски лири, а наказателните дела срещу двете актриси предстоят.

В изявление Кая посочва, че решението Муса да бъде осъден на 10 години лишаване от свобода показва, че е заела правилна позиция по случая. „Самоубийството на Ипек Ер е събитие, което нарани общественото съзнание. След това тежко събитие, доказаното от съдебномедицински доклади сексуално насилие и освобождаването на Муса, разклатиха не само моята вяра в правосъдието. Обявиха, че приятелката ми Езги ще бъде съдена за обида. Разбунтувах се срещу тази ситуация и споделих отново нейната публикация. В дневника си Ипек е написала: „Аз съм на 18 години, живея на село. Той (Муса) изгори живота ми, надеждите ми, той ме оскверни и унищожи моя свят“. Фактът, че човек, който отнема всички надежди на младо момиче и става причина за нейната смърт, възползвайки се от своята позиция… Това не е нещо, което мога да разбера нито тогава, нито днес. Той е изнасилвач“.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Хазал категорично отхвърля обвиненията срещу нея. „Знаем значението на създаването на обществен натиск по този въпрос, както и необходимостта от прилагане на съществуващите закони по най-ефективния начин за предотвратяване на насилието, сексуалното малтретиране и насилие срещу жени, и като актриса винаги се стремя гласът ми да се чува по тези въпроси. Не приемам обвинението, защото не съм казала нищо извън общоизвестното за честта и престижа на Муса Орхан в обществото“, посочва още тя.

Последвайте официалната ни страница във „Фейсбук“

Материалът Хазал Кая заплашена от затвор е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Вижте също..

„Плен“, еп.13: Афифе е в паника! Тайната от миналото е на път да бъде разкрита!

admin

Почукай на вратата ми – Епизод 59 (Ето какво ще видим)

admin

Утре в "Наследство": (28 март)

admin

Утре (22-ти май) В “Наследство” Ето какво ще видим

admin

Днес (28-ми май) в “Три сестри” Ето какво ще видим

admin

Коментирай

Новини за турски сериали
Новини за турски сериали

Този уебсайт използва бисквитки , за да предостави на посетителите по добро качество. Добре Повече информация

Privacy & Cookies Policy